חברת Smolsys חוללה מהפכה בתהליכי הייצור באמצעות פלטפורמת הענן של יוניטרוניקס.
ע"י שילוב שירותי הענן, הצליחה החברה להגדיל את הייצור תוך חסכון בעלויות והבטחת עמידה בתקנים. בזכות השימוש בפלטפורמת יוניקלאוד, הבטיחה החברה גישה מהירה בזמן אמת לנתונים, עידוד והעצמת העובדים לניטור ריכוז טריטיום, מהירות אוורור וטמפרטורת החדר. לוח מחוונים שמציע היוניקלאוד – Dashboard סייע ללמוד נתונים חשובים המגיעים בזמן אמת, לקבל החלטות מושכלות ובכך לשפר את תפקוד כלל המערכת.
קצת על החברה Smolsys
חברת Smolsys היא חלוצה בתחום חידוש תאי הייצור של הטריטיום בשיטת Plug & Produce המודולרי. בתוך התהליך היא שומרת על סביבה בטוחה, עצמאית ואופטימלית לייצור האיזוטופ, תוך הגנה על אנשי הצוות ושמירה על שחרור מינימלי של טריטיום לסביבה. טריטיום, איזוטופ של מימן שגרעינו מכיל פרוטון ושני נייטרונים . כלומר הוא איזוטופ רדיואקטיבי הפולט קרינת בטא נמוכת אנרגיה. טריטיום נוצר באופן טבעי בשכבות הגבוהות של האטמוספירה כתוצאה מתגובה בין הקרינה הקוסמית והאוויר. כמו כן, טריטיום נוצר כתוצאה מתגובות גרעיניות בכורים לייצור חשמל וכן מפיצוץ פצצות גרעין. השימוש בטריטיום העיקרי הוא בפצצות גרעיניות בהן משמש כנפץ לתגובה התרמו גרעינית. הוא אחד החומרים היקרים בעולם והוא חיוני בעיקר במגזרים רפואיים, מדעיים, צבאיים ותעשייתיים.
תהליך העבודה החדשני בה החברה עובדת, פתח פתח ליישומים פוטנציאליים מעניינים כמו ייצור אנרגיה באמצעות היתוך גרעיני של איזוטופים הידרוגניים באמצעות היתוך גרעיני של איזוטופי מימן, המצריך ייצור ושמירה על פלזמה בטמפרטורה של 150 מיליון מעלות צלזיוס. התמודדות גדולה של החברה הייתה בדרכי טיפול בדלק הנדרש. הפתרון הכולל שהציעה החברה סיפק דרך מהירה ובטוחה להשגת המטרה.
האתגרים
סמולסיס רצתה להוסיף לתהליכי יצור התאים פונקציות IIOT.
היא חיפשה מערכת קלה לשימוש , גמישה לחיבור חיישני מדידה רגישים עם מכונות ייחודיות. המטרה הייתה לאתר מערכת שתאפשר שקיפות ונראות נתונים, עמידה בתקנים – בייחוד לאחר הרחבת פעילות ההצפה לארה"ב, בריטניה וקוריאה. בעיה נוספת שהחברה התמודדה עמה היא שהאפליקציות שלהם לא סיפקו התראה בזמן אמת.
הגיע העת לשינוי החברה ביקשה לשלב IIOT בהליכי העבודה שלה. באופן טבעי, מאחר והחברה עובדת עם בקרי Unitronics, בחרו לשלב את פלטפורמת הענן של יוניקלאוד.
התוצאות
מנכ"ל סמולסיס, דניאל ג'ייקוב, מעריך כי החברה חסכה כ 250,000 דולר ע"י שימוש בשירותי הענן של יוניטרוניקס. הפלטפורמה הזו הותאמה בדיוק לצרכי החברה.
כאשר נשאל לסיבת הבחירה בUniCloud אמר המנכ"ל:
- בטיחות – השירות מאפשר לקבל גישה בזמן אמת לנתונים רלוונטיים לניטור תנאי הסביבה, תוך הבטחת בטיחות העובדים והציבור כאחד. אחת התכונות האהובות עלינו בשירות זה היא לוח מחוונים המוצג במעבדות שלנו על גבי מסך גדול. הצוות שלנו בסמולסיס בחר את הוייג'דטים הרלוונטיים לנו מתוך מבחר מגוון והציגם על גבי הלוח. לוח זה שימש את כל צוותי החברה, סייע להם לחוש בטוחים כיוון שהציג נתונים חיוניים בזמן אמת, המתעדכנים באופן רציף למפעילים ולצוות בטיחות הקרינה כמו ריכוז טריטיום, מהירות אוורור, נפח פליטת אוויר, טמפרטורת החדר ורמות החמצן. חברות העובדות עם חומרים מסוכנים לסביבה חייבות להתעדכן בנתונים בזמן אמת. פלטפורמת הענן של יוניקלאוד הוכיחה עצמה כדרך מהירה ואמינה לקבלת גישה בזמן אמת לנתונים הרלוונטיים בכדי לנטר את המצב הסביבתי.
- נראות נתונים – אנו בסמולסיס משתמשים בשירותי UniCloud על מנת לאסוף נתונים נבחרים, להציגם בגרפים עם צירי Y במגוון של סקאלות. זה מאפשר לנו לזהות את צורת הטריטיום באוויר, זאת משום שאדי מים מחומצנים מהווים סכנה בריאותית גדולה יותר מאשר טריטיום טהור.
- אין צורך להיעזר ביישומי צד שלישי – בעבר Smolsys נעזרה בכלים חיצוניים על מנת לנתח את מדידות הטריטיום. כיום, באמצעות היוניקלאוד אין צורך לייצא את הנתונים לאפליקציה של צד שלישי. הנתונים עולים לענן בזמן אמת ומסופקים לצוות העובדים .
- התראות בזמן אמת – שירות היוניקלאוד מאפשר ליצור התראות בקלות ולשלוח אותן לצוות מורשה. סמולסיס מסוגלת כיום ליישם תחזוקה מונעת ע"י ניטור רציף של חיישנים והתראה כאשר מופיע סימן של חריגה מהערכים שנקבעו מבעוד מועד. כשמתקבל איתות על חריגה, מתערב מיידית הצוות על מנת למנוע בעיות ובכך להימנע מהשבתה.
- איסוף נתונים לדוחות – יוניקלאוד אוסף ורושם נתונים היסטוריים ומצמצם אותם לדוחות ובכך מאפשר לחברה לגלות היכן ניתן לשפר את המערכות והמכונות שלהם. בנוסף, ניתן להיעזר בנתונים המתקבלים כדי לעמוד בתקנים.
דברי דניאל יעקב , מנכל חברת סמולסיס:
"שירות היונילקאוד מאפשר לחברת Smolsys לעקוב בקלות אחר נתונים רגישים העלולים להיות מסוכנים, להציגם גרפית על לוחות המחוונים להתריע לצוותים על חריגות ולאפשר להם להתערב במהירות כנדרש ובכל להעלות את רמות הבטיחות. כמו כן, הצוות יכול ליצור יומנים שניתן להיעזר בהם על מנת לעמוד בתקנים. כל זאת במינימום זמן, מאמץ והוצאות"
"נושא הנתונים המתקבלים בזמן אמת הוא קריטי וחשוב מאוד לחברות העובדות עם חומרים רגישים/ מסוכנים. שירות הענן של יוניטרוניקס הוכיח עצמו כדרך מהירה ואמינה לשיפור תנאי הבטיחות של יישומי החברה. בזכות פלטפורמת הענן לקוחות החברה זוכים לקבל גישה בזמן אמת לנתונים רלוונטיים. ניתן להשיג פונקציונליות של IIOT ובו זמנית לחסוך חסכון מוערך של כ 250,000 דולר. אני בהחלט ממליץ לחברות אחרות לשקול את שירות UniCloud לצרכי ה- IIOT שלהן".